Röda Stjärnan lanserar en ny grafisk profil

Med en ny grafisk profil vill Röda Stjärnan förtydliga sitt budskap och bättre spegla företagets värderingar. – Vårt visuella uttryck förmedlar vilka vi är och vad vi står för, säger Henrik Johnsson, VD på Smozle AB och operativ chef för Röda Stjärnan.

Friluftsföretaget Röda Stjärnan, som ägs av Smozle AB, säljer kläder och utrustning till naturintresserade människor, militärer, poliser och ordningsvakter. Med butiker i fyra städer, en stor webbshop och stark närvaro på sociala medier når företaget ut brett.

– Under våren har ett arbete pågått med att tydliggöra och förstärka vår kultur och vårt varumärke. En viktig del av detta är säkerställa att vårt visuella uttryck förmedlar vilka vi är och vad vi står för, säger Henrik Johnsson, VD på Smozle AB och operativ chef för Röda Stjärnan.

Contentbyrån Kapybara har haft uppdraget att ta fram den nya visuella identiteten och implementerar den nu i organisationen. Resultatet är en enhetlig design baserad kring ett antal färger, grafiska element, typsnitt och bildspråk som går som en röd tråd genom hela Röda Stjärnan.

– Utgångspunkten har varit det företagsgenomgripande arbetet kring värdegrund och intern kultur kombinerat med kundundersökningar kring förbättringspotential. Den nya grafiska profilen speglar företagets värderingar bättre och kommunicerar företagets fokus på kundservice på ett snyggt sätt, säger Wilda Nilsson, VD på Kapybara AB.

Under hösten fortsätter implementeringsarbetet för att säkerställa att Röda Stjärnan ger ett gott intryck och skapar igenkänning i de olika kanalerna.

– Det känns väldigt bra att lansera den nya grafiska profilen som på ett tydligt sätt talar till och attraherar våra olika målgrupper, säger Henrik Johnsson.

En profilmanual gör det enkelt för olika leverantörer och medarbetare att säkerställa att allt material blir enhetligt.

– Både butikerna och webshopen kommer under det kommande året att vidareutvecklas och uppdateras med utgångspunkt i den grafiska profilen, säger Henrik Johnsson.

Röda Stjärnan har även fått en ny slogan: Utrustning för ditt äventyr. Detta, tillsammans med den nya grafiska profilen, speglar att oavsett om du brinner för skogspromenader, bergsklättring, bushcraft eller airsoft så hittar du alltid något för ditt intresse hos Röda Stjärnan.