Redan 2001 startade bröderna Henrik Johnsson och Fredrik Göthe det projekt som är ursprunget till dagens Smozle AB. Henrik var då 16 år gammal och Fredrik 14 år. Idén var att sälja militaria och samlarobjekt via Tradera på en hobbynivå.

Efter att Henrik gjort sin värnplikt som jägarsoldat i Arvidsjaur studerade han på Handelshögskolan och Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. På KTH träffade han Mikael Edström som hade kunskaper inom IT och webbutveckling. Tillsammans grundade de två Smozle AB där Fredrik idag är inköpschef.

Röda Stjärnans första butik öppnade år 2008 på Birger Jarlsgatan 104 i Stockholm. Från den lilla lokalen skickades webbordrar och ett par dagar i veckan höll butiken öppet för kunder.

Verksamheten växte snart ur lokalen och år 2010 flyttade Röda Stjärnan till Roslagsgatan 22 i Stockholm. Under en period delade vi lokal med Skrattkammaren, en maskeradbutik vi sedermera övertog och själva drev tills Skrattkammaren avvecklades i syfte att renodla verksamheten.

Butiken i Göteborg på Barlastgatan öppnade år 2012. Året efter öppnade vi vår första butik i Malmö. Båda dessa butiker finns kvar i samma lokaler idag men har fått större lokalyta genom övertagande av intilliggande ytor

I januari 2013 flyttade vi vår Stockholmsbutik och webblager till den nuvarande butiken på Drottningholmsvägen 17 efter att vi vuxit ur tidigare lokal.

2015 förvärvades Active Life Equipment Store i Slutarp. I och med detta öppnade vi vår fjärde fysiska butik och flyttade även webblagret till Slutarp. I fokus för år 2016 står effektivisering av webblagret, vidareutveckling av butikskoncepten, sortimentsutveckling och, som alltid, kundernas upplevelse.